Trebbiano D’Abruzzo DOC
Kód: 46Podrobný popis
FARBA
Slamovo žltá s jasnými zlatými odleskami a dobrou konzistenciou.
VÔŇA
Intenzívne kvetinové a ovocné tóny akácie, citrusov, hrušky.
CHUŤ
Suchá a v súlade s vôňami, intenzívna, elegantná a s výraznou sviežosťou, vynikajúco vyvážená teplom a jemným zaoblením, ktoré vyhladzuje okraje. Dobré telo, ktoré sa otvára dlhému a minerálnemu záveru.
BIODYNAMICKÉ POĽNOHOSPODÁRSTVO
Áno.
HROZNO
Trebbiano d'Abruzzo DOC.
OBSAH ALKOHOLU
13 %.
VINIFIKÁCIA
Vinifikácia v nerezových kadiach a následne zrenie 6 mesiacov tiež v nerezových kadiach.
OBJEM FLIAŠ
0,75 litra.
TEPLOTA SERVÍROVANIA
8-10 °C.
S ČÍM VÍNO KOMBINOVAŤ
Dá sa piť ako aperitív, k predjedlám, morským plodom, vegetariánskym jedlám, hodí sa k nemu biele mäso, syry. Odzátkujte vtedy, keď máte chuť na elegantné a neuveriteľne vyvážené biele.
LEHOTA SKLADOVANIA
Dobre uskladnené je skladovateľné 36 mesiacov, aj keď biele vína odporúčame vypiť do roka.
Produkt obsahuje siričitany.
Medzinárodné ocenenia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
VINÁRSTVO ROSARUBRA
Dokonalá syntéza medzi prírodou a schopnosťou človeka, to je vinárstvo Rosarubra.
Rosarubra sa nachádza v Pietranico, v provincii Pescara, v regióne Abruzzo v Talianku, kde v nadmorskej výške 390 metrov lesy ponúkajú výhľad na more a kopce ležia na východe a čakajú na východ slnka. Jeho rozloha asi 30 hektárov predstavuje skutočnú nedotknutú oázu, kde organické a biodynamické poľnohospodárstvo nachádza svoju pravú podstatu.
Pohľad na vinice a olivové háje zhora, vyjadruje podstatu tohto priestoru lepšie ako slová. Obrábané pôdy sa striedajú s hustými lesmi stáročných dubov a v niektorých prípadoch sú nimi obklopené, akoby samotné stromy chceli pred vonkajším svetom ukryť tajomstvo predkov. Les dominuje, dodáva krajine ráz a je prirodzený, len veľmi málo upravený, aby sa nenarušilo prirodzené prostredie divých zvierat. Výsledkom je „ekologické poľnohospodárstvo“, ktoré nespočíva len v používaných technikách a metódach, ale aj v prirodzenom poriadku prírody. Po príchode do podniku má návštevník pocit, že pristál na rozprávkovom mieste, kde jediným hlukom je vietor.
To všetko sa premieta aj do tvrdej práce človeka vo vinárstve zameranej na hľadanie najvyššej kvality, od najlepšieho možného ovocia až po víno obsiahnuté vo fľaši.
Spoločnosť je certifikovaná ako organická od roku 2003 a teraz implementuje aj biodynamický systém poľnohospodárstva zlepšovaním úrodnosti pôdy a kvality vyrábaných potravín. Na tomto mieste, kde akoby sa zastavil čas, sa z tridsaťročných a štedrých vinohradov rodí výnimočné hrozno, ktoré sa po dlhom čakaní starostlivo oberá, aby potom ponúklo ten najlepší možný produkt v podobe kvalitného vína.