Montepulciano D’Abruzzo DOC
Kód: 55Podrobný popis
FARBA
Tmavá rubínovo červená s fialovým odleskom.
VÔŇA
Kvetinové vône a ovocie červenej dužiny, fialka, ruža, čierna čerešňa, černice, slivka a jemné čierne korenie.
CHUŤ
Plná chuť, intenzívna, ale nie nadmerná horkosť, tóny v súlade s vôňou v kombinácii s tónmi kakaa a tabaku. Je suché a s vynikajúcou celkovou jemnosťou, dobre vyvážené, zaujímavá sviežosť a energické, no primerané taníny. Dobrá mineralita, v dlhom, jemne mandľovom závere.
BIODYNAMICKÉ POĽNOHOSPODÁRSTVO
Áno
HROZNO
Montepulciano d’Abruzzo DOC
OBSAH ALKOHOLU
14,5 %
VINIFIKÁCIA
Vinifikácia v nerezových nádržiach, malolaktická fermentácia, zrenie 6 mesiacov v betóne, 10 mesiacov v dreve, 6 mesiacov vo fľaši.
OBJEM FLIAŠ
0,75 litra
TEPLOTA SERVÍROVANIA
14-16 °C
S ČÍM VÍNO KOMBINOVAŤ
Predjedlá, vegetariánske jedlá, červené mäso, vyzreté syry alebo ako aperitív. Klasika pre každého, kto miluje červené víno s temperamentom, ktoré je však zároveň vyvážené a zdvorilé.
LEHOTA SKLADOVANIA
Ak je víno správne uskladnené, poskytne veľkú spokojnosť aj po 10 rokoch.
Produkt obsahuje siričitany.
Medzinárodné ocenenia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
VINÁRSTVO ROSARUBRA
Dokonalá syntéza medzi prírodou a schopnosťou človeka, to je vinárstvo Rosarubra.
Rosarubra sa nachádza v Pietranico, v provincii Pescara, v regióne Abruzzo v Talianku, kde v nadmorskej výške 390 metrov lesy ponúkajú výhľad na more a kopce ležia na východe a čakajú na východ slnka. Jeho rozloha asi 30 hektárov predstavuje skutočnú nedotknutú oázu, kde organické a biodynamické poľnohospodárstvo nachádza svoju pravú podstatu.
Pohľad na vinice a olivové háje zhora, vyjadruje podstatu tohto priestoru lepšie ako slová. Obrábané pôdy sa striedajú s hustými lesmi stáročných dubov a v niektorých prípadoch sú nimi obklopené, akoby samotné stromy chceli pred vonkajším svetom ukryť tajomstvo predkov. Les dominuje, dodáva krajine ráz a je prirodzený, len veľmi málo upravený, aby sa nenarušilo prirodzené prostredie divých zvierat. Výsledkom je „ekologické poľnohospodárstvo“, ktoré nespočíva len v používaných technikách a metódach, ale aj v prirodzenom poriadku prírody. Po príchode do podniku má návštevník pocit, že pristál na rozprávkovom mieste, kde jediným hlukom je vietor.
To všetko sa premieta aj do tvrdej práce človeka vo vinárstve zameranej na hľadanie najvyššej kvality, od najlepšieho možného ovocia až po víno obsiahnuté vo fľaši.
Spoločnosť je certifikovaná ako organická od roku 2003 a teraz implementuje aj biodynamický systém poľnohospodárstva zlepšovaním úrodnosti pôdy a kvality vyrábaných potravín. Na tomto mieste, kde akoby sa zastavil čas, sa z tridsaťročných a štedrých vinohradov rodí výnimočné hrozno, ktoré sa po dlhom čakaní starostlivo oberá, aby potom ponúklo ten najlepší možný produkt v podobe kvalitného vína.